Det har i lang tid vært stolte tradisjoner for å avholde prosedyrekonkurranser ved universitetene i Oslo, Bergen og Tromsø. Vi ser på det som et stort steg i riktig retning at også Kristiansand nå henger seg på. Så vidt vi vet er det første gang i UiA og Kristiansands historie at det avholdes en slik konkurranse, og vi er veldig stolte over å være de første arrangørene!

Konkurransen begynte onsdag 20.04 med et innføringsforedrag i prosedyreteknikk av adv. Leif Oscar Olsen fra vår hovedsamarbeidspartner, Advokatfirma Tofte DA. I en stappfull forelesningssal sto Leif Oscar i overkant av en time og delte stor innsikt, nyttige tips og morsomme historier. Et utrolig interessant og lærerikt foredrag som nok gav bensin til studentenes ambisjoner om å en dag trekke på seg advokatkappen og prosedere en ekte sak. De påmeldte til prosedyrekonkurransen satt og noterte som flittige ildere, noe også mange andre fremmøtte gjorde.

 – Glade for at vi slapp å velge

Etter presentasjonen var det duket for å avsløre hvilke lag som var valgt ut til å delta i konkurransen, samt å trekke hvilke lag som skulle representere henholdsvis saksøker og saksøkte i de innledende rundene. Justitius-leder Sondre August Faannessen Sælemyr fortalte litt om prosessen.

– Det er veldig mange gode lag som har meldt seg på, og utrolig vanskelig å skulle foreta en utvelging. Derfor er vi glade for at vi slapp å velge. Oskar (Emil Kornelius Dybvik) og jeg skulle i utgangspunktet velge mellom kandidatene, men vi måtte melde oss inhabile grunnet personlig tilknytning til flere av kandidatene. Vi anonymiserte dermed de innsendte søknadene og fikk en utenforstående tredjeperson til å vurdere dem.

Lappene med de utvalgte lagene lå inne i plastkuler som igjen lå i en glassbolle, i reneste Champions League-stil. I følge jungeltelegrafen ble dette gjort primært fordi arrangørene en sen ettermiddag fikk fryktelig lyst på kinderegg, derav plastkulene. Vi vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

Resultat av trekningen:

Lag 1, saksøker: Magnus Anderson, Ahmed Butt, Håkon Dahl Føyen, Jonathan Jonassen, William Myhr, Henrik Wilberg
Lag 2, saksøkte: Emilie Bakke Nilssen, Benedikte Berg, Ida Bruland Knudsen, Ingjerd Dahl, Karna Fog, Nina Klefstad

Lag 3, saksøker: Ragnar Hatlem, Knut Hovet, Linn Håland, Nicolai Riiser, Lovise Skaran, Aleksander Tønnessen
Lag 4, saksøkte: Embla Holltrø, Linn Langfeldt, Susanne Larsen, Kari Loland, Kamilla Meling
 – Retten er satt

Mandag 25.04 var selve konkurransedelen av prosedyrekonkurransen i gang, og det var duket for de innledende rundene. Deltakerne hadde fått en uke på seg til å forberede sine prosedyrer, og mange fikk nok kjenne på advokatlivets mindre glamorøse sider; daglige 14-timers dypdykk i alt som kan oppdrives ar rettskilder.

Kl. 09.15 åpnet døren til Justitiusrettens provisoriske rettssal seg. En fullsatt sal reiste seg for de tre dommerne fra Advokatfirma Tofte DA. I løpet av de neste to timene skulle Ahmed Butt og Håkan Dahl Føyen kjempe en hard kamp mot Ida Bruland Knudsen og Nina Klefstad.

Representanter fra lag 1: Ahmed Butt og Håkon Dahl Føyen leverte en sterk prosedyre. 
 – Bedre enn mange advokater

Advokatene, ikledd advokatkapper som seg hør og bør, imponerte alle de fremmøtte stort. Knallsterke argumenter, god rettskildebruk, stødig retorikk, og fornuftige replikker og duplikker. Som hoveddommer Hans Erdvik sa: Dette var bedre enn hva mange advokater ville prestert!

Det kan ikke ha vært lett å avgjøre hvem som skulle stikke av med den første finaleplassen, men en avgjørelse måtte fattes. I avgjørelsen ble det lagt mye vekt på at det ene laget var noget friere i sin fremføring: Lag 2 stakk av med seieren.

 

Lag 2. Foran fra venstre: Nina Bjørneby Klefstad, Ida Bruland Knudsen. Bak fra venstre: Ingjerd Dahl, Karna Fog, Benedikte Berg, Emilie Bakke Nilssen. 
Pizzapause

Etter den første av to prosedyrer ble det holdt en pause hvor både publikum og dommere koste seg med pizza og brus fra Pizzabakeren Torridalsveien. Særdeles hyggelig!

Pizzalunsj i LIlletunstova

Dagens sterkeste prestasjon

Etter pausen var det klart for en ny prosedyre, denne gangen mellom to lag fra førsteklasse. Ragnar Hatlem og Nicolai Brunstad Riiser skulle kjempe mot Linn Langfeldt og Kari Loland. Også her var nivået skyhøyt. Spesielt imponerte Ragnar Hatlem fra saksøkende side med en ekstremt ryddig og selvsikker presentasjon. Måten det juridiske utdraget ble brukt sto til 20 i stil!

Heller ikke her hadde dommerne en enkel oppgave med å velge en vinner. Til syvende og sist ble saksøkernes ryddighet den avgjørende faktoren, og sørget for at lag 3 fikk den siste finaleplassen.

Lag 4 diskuterer sin duplikk 

 

Lag 3. Fra venstre: Ragnar Hatlem, Knut Hovet, Lovise Skaran, Aleksander Tønnessen, Linn Tune Håland, Nicolai Brunstad Riiser.
Alt i alt en braksuksess, og vi gleder oss stort til finalen i tingretten, mandag 02.05!

Stor takk til Advokatfirma Tofte DA, Pizzabakeren Torridalsveien, Annemone Blomster, deltakerne og tilskuerne som deltok i konkurransen!